Dit artikel is geschreven door:

10 Dingen die je kan doen tijdens het tv-kijken

INHOUDSOPGAVE

Televisiekijken is een populaire manier om de tijd te verdrijven, maar het staat niet bekend als bijzonder productief. En, laten we eerlijk zijn, tenzij je volledig opgaat in een spannende serie of film, kan het soms ook eentonig zijn. Echter, dit betekent niet dat het altijd saai of nutteloos moet zijn. Wanneer je jezelf betrapt op het doelloos staren naar het scherm en dit onbevredigend vindt, kan het een goed idee zijn om wat hobby’s of activiteiten aan je routine toe te voegen. Of je nu creatief bezig bent met dingen zoals diamond painting van landschappen of breien, of de tijd gebruikt om bonnen te sorteren of je woonkamer op te ruimen, er zijn tal van productieve en plezierige bezigheden die je kunt ondernemen terwijl je TV kijkt. Hier volgen enkele suggesties voor activiteiten die zowel leuk als nuttig kunnen zijn.

Diamond painting eigen foto

1. Diamond Painting

Als je van knutselen houdt maar nog niet hebt geëxperimenteerd met diamond painting, dan mis je echt iets! Als relatieve nieuwkomer in de wereld van het handwerken, maakt diamond painting het mogelijk voor iedereen om prachtige kunstwerken te creëren – zelfs als ze geen eerdere ervaring hebben met kunst en handwerk. De voordelen van diamond painting zijn talrijk. Van het verlichten van stress tot het helpen ontwikkelen van sterke fijne motoriek bij kinderen, deze hobby is meer dan alleen een leuke manier om de tijd te verdrijven.

 

Leren hoe je aan diamond painting doet is eenvoudig. Elk pakket bevat hars ‘diamant’ steentjes, een bedrukt, zelfklevend canvas, een sleutel en de gereedschappen die je nodig hebt om de steentjes te plaatsen. Elke diamantkleur komt overeen met een symbool op het canvas, en de sleutel vertelt je welk symbool welke kleur vertegenwoordigt. Het enige wat je hoeft te doen is elke diamant op de juiste plek te plaatsen met de bijgeleverde gereedschappen. Wanneer je klaar bent, heb je een prachtig, driedimensionaal kunstwerk dat het waard is om aan elke muur te hangen. Dit is een geweldige hobby om te doen tijdens het televisiekijken, omdat het je handen en brein bezighoudt, maar niet veel denkwerk vereist.

 

2. Breien

Breien is een andere uitstekende bezigheid voor iedereen die graag met hun handen werkt. En zodra je de basissteken onder de knie hebt, kun je aan een project werken zonder je ogen langer dan een paar seconden van het TV-scherm af te wenden. Voordat je het weet, heb je genoeg gebreid om iets prachtigs te maken.

 

3.Bonnetjes en Papierwerk Sorteren

Is je portemonnee uit zijn voegen gebarsten met allerlei bonnetjes? Of ligt je salontafel vol met een lawine aan rekeningen, brieven en ander papierwerk? Zo ja, zet dan je favoriete programma op en begin met sorteren. Deze eentonige taken zijn veel gemakkelijker aan te pakken met iets leuks op de achtergrond. Het maakt de tijd sneller voorbijgaan, en je voelt je productiever als je je TV-tijd gebruikt om iets van je to-do lijst af te vinken.

 

4. Quality time met jezelf

Hoewel vaak verwaarloosd, is zelfzorg essentieel. Voor veel mensen maken banen, kinderen en andere verantwoordelijkheden het echter moeilijk om tijd te vinden voor verwennerij. Hoewel je misschien geen tijd hebt om een massage te plannen of een spa-dag te boeken, kun je je toch toewijden aan zelfzorg tijdens het televisiekijken. In plaats van gedachteloos te binge-watchen, overweeg om je favoriete show op je tablet of telefoon te kijken terwijl je geniet van een lekker, warm bubbelbad. Of pak een vijl en nagellak en doe je nagels terwijl je televisie kijkt. Zelfzorg hoeft niet altijd te gaan over jezelf trakteren op luxe extravagantiën. Het kan zo simpel zijn als het gebruik van een gezichtsmasker terwijl je geniet van je favoriete guilty pleasure show.

Vrouw die haar e-mails bijwerkt

5. E-mails bijwerken

Het duurt niet lang voordat e-mailinboxen vol raken. Als je er niet bovenop zit, kun je binnen een paar dagen al tientallen ongelezen berichten hebben. In plaats van het probleem te negeren en het risico te lopen iets belangrijks te missen, maak je het bijwerken van e-mails onderdeel van je routine tijdens het televisiekijken.

Open je laptop wanneer je je programma start en sorteer je inbox. Verwijder junkmail, sorteer e-mails die je moet bewaren, en beantwoord degenen die een reactie vereisen. Als je dit dagelijks doet (of zelfs een paar keer per week), hoef je niet het overweldigende gevoel te ervaren dat gepaard gaat met het hebben van honderden ongelezen e-mails in je inbox.

 

6. Opruimen

Als televisiekijken jouw manier is om te ontspannen, hoef je niet tegelijkertijd je huis grondig schoon te maken. Echter, je kunt tijdens deze tijd wel wat basis opruimtaken aanpakken. Stapel de tijdschriften en boeken netjes op je salontafel, zet de schoenen van je gezin in een rij bij de voordeur, of doe wat lichte decluttering. Door kleine projectjes hier en daar te voltooien tijdens het televisiekijken, heb je minder te doen wanneer je besluit een grondigere schoonmaak te doen.

 

7. Oefeningen Doen

Oefeningen doen is een uitstekende manier om je TV-tijd wat gezonder te maken. In plaats van weg te kwijnen op de bank terwijl je aflevering na aflevering binge-kijkt, sta op en beweeg. Doe wat yoga of Pilates. Loop ter plaatse. Doe jumping jacks. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles wat je opstaand en bewegend krijgt, is beter dan sedentair zijn.

Paren van Mismatchende Sokken

8. Paren van Mismatchende Sokken

Heb je een wasmand vol met (schone) niet bij elkaar passende sokken? Werk eraan om ze te paren terwijl je televisie kijkt. Deze vervelende en eentonige taak is makkelijker aan te pakken als je een leuke serie of film hebt om je gedachten te bezighouden. Als je toevallig ook andere schone kleding in die mand hebt (t-shirts, jeans, enz.), is het vouwen ervan nog een manier om je schermtijd constructiever te maken.

 

9. Lijstjes Maken

Lijstjes maken is een uitstekende manier om georganiseerd te blijven. Of je nu je boodschappenlijstje opschrijft, een inventaris maakt van huishoudelijke taken die je moet voltooien, of zelfs een bucketlist creëert, lijstjes maken biedt tal van voordelen. Van tijdsbesparing tot het helpen herinneren van belangrijke dingen, lijstjes maken kan een positieve impact hebben op je leven — en het is gemakkelijk te doen tijdens het televisiekijken.

 

10. Plan Je Volgende Vakantie

Voor veel mensen is televisiekijken een tijdelijke ontsnapping aan de realiteit. Waarom neem je de ervaring niet een stapje verder door de tijd te gebruiken om een echte pauze van je dagelijks leven te plannen? Een vakantie! Bedenk wat ideeën voor je volgende reis en werk de details uit terwijl je naar je favoriete show kijkt.

Als je op zoek bent naar dingen om te doen tijdens het televisiekijken, zijn de bovenstaande suggesties slechts enkele van de talloze mogelijkheden. Voel je vrij om een van de bovengenoemde ideeën uit te proberen om je TV-tijd meer vervullend te maken.

Voor beginners

Ontdek jouw creatieve kant en kom volledig tot rust met diamond painting. Of jouw voorkeur nou ligt bij oude meesters, bloemen, dieren of Disney. Wij hebben het allemaal, bekijk onze diamond paintings voor beginners.

Eigen foto

34,95 11,95

Bloemen in vaas

34,95 €24,95

Boot

36,00 €18,00

Maan uitzicht

30,00 €13,95

Begin vandaag met Diamond Painting!

Beginnen met Diamond Painting? Ontvang een gratis layout van ons! Deel jouw foto en wij doen de rest.

Begin vandaag met Diamond Painting!

Beginnen met Diamond Painting? Ontvang een gratis layout van ons! Deel jouw foto en wij doen de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *