Dé Diamond painting handleiding voor 2024

Diamond painting handleiding voor 2024 geschreven door Amira Hot

Daar is ie weer! De nieuwste en compleetste gids voor het komende jaar. De afgelopen jaren heb ik gidsen en handleidingen geschreven voor onze trouwe lezers, dit is de meest complete gids die ik heb kunnen samenstellen en heb hier 11 maanden ingestoken! Ik hoop dat je in deze gids te weten komt hoe Diamond Painting werkt als je een beginner bent en de nieuwste trends voor het komende jaar te ontdekken als je al meer ervaring hebt. Heb je andere tips of ideeën? Dan hoor ik het erg graag. Alvast veel plezier!

 

Wat is Diamond Painting?

Als je ervaren bent in knutselen, heb je waarschijnlijk al eens gehoord van diamond painting, ook wel bekend als schilderen met diamanten. Het is een mix van kruissteek en schilderen op nummer. Net als bij deze ambachten, stelt deze activiteit je in staat om schitterende kunstwerken te maken met kleurrijke strassteentjes.

Wat is diamond painting, wat zijn de voordelen en waarom is het zo populair? Dit en meer bespreken we in dit artikel. Deze eenvoudige activiteit is leuk voor knutselaars van elke leeftijd. Veel mensen beginnen met diamond painting omdat het ontspannend en meditatief werkt.

In deze gids behandelen we alles wat je moet weten over deze ambacht en hoe je je eigen schitterende kunstwerken kunt maken. We bespreken alles van wie kan deelnemen aan deze ambacht tot wat er in de diamond art kits zit, verschillende stijlen en kralen voor het schilderen met diamanten, veelvoorkomende problemen en meer. Een hele nieuwe wereld van sprankelende kunst wacht om door jou ontdekt te worden!

Lees deze gids om te ontdekken hoe je kunt beginnen.

Pssst – trouwens, bekijk ook onze diamond painting eigen foto – Upload een foto van jezelf en zet deze om in een kit.

 

 

Diamond painting is voor iedereen

Wat diamond painting zo bijzonder maakt, is dat iedereen het kan doen! Zowel kinderen als volwassenen kunnen ervan genieten en tegelijkertijd leren prachtige kunstwerken te maken.

 

Ook zijn onze diamond painting pakketten voor slechtzienden, dit artikel heb ik geschreven na aanleiding van meerdere aanvragen van mensen met een visuele beperking. Wij willen deze hobby voor iedereen toegankelijk maken en daarom bieden wij zelfs gratis vergrootglazen aan als jij slechtziend bent!

 

Diamond painting is niet alleen toegankelijk voor iedereen, maar het biedt ook voordelen voor knutselaars van alle leeftijden. Het is goed voor je gezondheid op meerdere manieren. Het is bewezen dat het meditatieve effecten heeft. Het is een fantastische manier om stress en angst te verminderen. Voor gestresste studenten en drukbezette professionals is het de perfecte manier om te ontspannen na een lange dag.

 

Diamond painting traint ook de geest om te focussen en stimuleert creativiteit. Als je een ouder bent, is dit een geweldige activiteit om je tiener bij te betrekken. Nog beter, jullie kunnen samen genieten van diamond painting. Het zal goed zijn voor jullie algehele welzijn en is enorm plezierig.

 

Wat zit er in onze diamond painting pakketten?

Diamond-painting-winkel-wat-zit-er-in-het-pakke

Het kost wat tijd om de technieken van diamond painting onder de knie te krijgen. Maar met de juiste tools kun je een prachtig kunstwerk creëren. Wij hebben tientallen designs, elk uniek op hun eigen manier, die worden geleverd met een handleiding voor diamond painting. Wij hebben jarenlang ons best gedaan om ons pakket te verfijnen en hierdoor garanderen wij dat al onze pakketten volledig uitgerust zijn met alles wat je nodig hebt, dit staat ook in onze zeven zekerheden

 

Plaatser

De plaatser/pen is een essentieel onderdeel van elke kit. Zonder dit gereedschap kun je de kralen of edelstenen niet nauwkeurig op het canvas plaatsen. Applicators zijn er in verschillende soorten, waaronder boor- of waxpennen. Met de applicator kun je elke strass steen precies plaatsen.

We raden ook aan om wat pincetten of een mesje te hebben naast een applicator. Deze tools zijn handig wanneer je rijen recht wilt maken. Gelukkig zit een pincet in ieder pakket van ons, dus deze hoef je niet apart aan te schaffen. Vooral bij vierkante steentjes kunnen pincetten of een mesje helpen om perfect rechte lijnen te krijgen. Met de juiste gereedschappen wordt diamond painting een stuk eenvoudiger, en een plaatser/pen is daarbij onmisbaar!

Canvas

Net als bij elk schilderij, gaat het basisonderdeel van je kunstwerk op een canvas. Dit is de basis van je project. Meestal komt het in de vorm van plastic, hars of stof. Je ontvangt ook een voorbeeld om je te begeleiden.

 

Levendige steentjes

Dan heb je het hoofdelement: de diamanten. Dit zijn de kleurrijke steentjes die je canvas tot leven brengen. Met de plaatser/pen kun je de edelstenen precies plaatsen waar je ze wilt hebben. Voor vragen kun je de instructies raadplegen die bij de kit zijn inbegrepen.

 

Wax

Je pakket wordt geleverd met een wax die je gebruikt om de kralen op te pakken en op de dubbelzijdige tape achterkant van het canvas te plakken. De “pen” die bij het pakket zit, heeft een holle buis waarin je wat van de wax doet. Je raakt deze wax dan aan met de edelsteen, pakt deze op en plaatst deze waar nodig. Het kleverige canvas trekt de steentjes van de wax en hecht deze aan het canvas.

 

Tip: Als je niet zeker weet hoe je de pen moet gebruiken of de lijm moet oppakken, zoek dan online naar een van de vele tutorials die mensen daar plaatsen. Ze kunnen je stap voor stap begeleiden over hoe alles werkt.

Diamond Painting Roller – SEOS Shop®

Roller (extra) ✨

Je wilt ook investeren in een roller, deze is ideaal wanneer je klaar bent met jouw painting. Dan kan je de steentjes goed aandrukken en zullen ze beter op elkaar aansluiten. Voel je vrij om door ons assortiment met accessoires te bladeren en te kijken of er iets voor jou tussen zit

 

Wat is het verschil tussen een 5D en een 3D diamond painting?

Deze vraag stellen ze zelfs op de redactie nog weleens aan mij, nu leg ik het uit voor al mijn collega’s en voor jou als lezer 🙂

Er zijn twee soorten opties waar je uit kunt kiezen: 5D en 3D diamond painting. Elk heeft zijn eigen voordelen en uitdagingen! De stijl die je kiest, hangt af van het effect dat je wilt bereiken.

 

Wat is het verschil tussen 3D en 5D diamond painting? Het belangrijkste verschil tussen de twee zit in het aantal facetten op elke edelsteen. 3D heeft 3 facetten. 5-dimensionale diamanten hebben 5 facetten.

 

Het verschil gaat echter verder dan alleen het aantal vlakken op elke edelsteen. 5D diamond painting lijkt op kruissteek. Het breekt afbeeldingen af in patronen. Met de 5D-stijl is de onderkant van de diamant plat, waardoor deze gemakkelijk aan het canvas blijft plakken. Bij 5D diamond painting pakketten ontvang je meestal stenen in een van de drie vormen: rond, vierkant of speciaal. Met de 5D-stijl kunnen ambachtslieden een zeer realistisch, uniek effect bereiken.

 

Vergeleken met 5D heeft de 3D-stijl minder zijden, dus het is een meer basale stijl. Minder facetten betekent ook minder schittering. Hoe meer facetten de diamant heeft, hoe meer hij schittert.

 

Het type canvas dat geschikt is voor jou hangt simpelweg af van je voorkeuren en de look die je wilt bereiken. Voor meer inspiratie, blader door onze collectie van 3D- en 5D-diamond painting kits.

 

 

Volledige & Gedeeltelijke Diamond Painting

Laten we het nu hebben over volledige en gedeeltelijke diamond painting. Laten we beginnen met gedeeltelijke diamond painting. Wat betekent dit?

diamond-painting-kerstkaarten-die-zijn-afgemaakt

Gedeeltelijke diamond painting betekent dat slechts een deel van de afbeelding of schilderij bedekt zal worden. Het canvas zal bedrukt zijn, maar diamanten zullen slechts delen van het canvas bedekken. Het resultaat zal nog steeds levendig en mooi zijn. Echter, gedeeltelijke kits bevatten alleen edelstenen op specifieke gebieden.

Diamond painting gekleurde leeuw afgerond

Vierkante/ ronde diamond painting steentjes

Het is een jarenlange discussie die zelfs op de redactie voor onenigheid zorgt, daarom zal ik het nu erg gedetailleerd voor jou beschrijven zodat jij kan kiezen wat bij jou past!

Vierkante steentjes

Diamond painting met vierkante steentjes biedt een meer complete uitstraling omdat er geen gaten tussen de steentjes zijn. Ze zijn een populaire optie omdat ambachtslieden het strakke uiterlijk dat ze bieden waarderen. Ze zijn ook makkelijker te plaatsen omdat ze gewoon op elkaar passen.

 

Waarom zou je kiezen voor vierkante steentjes?

 

 • Ze bieden een strakkere afwerking.
 • Voor ambachtslieden die een uitdaging zoeken, zijn vierkante steentjes moeilijker te plaatsen.
 • Er zijn geen gaten bij het gebruik van deze kralen, wat het canvas een complete uitstraling geeft.
 • Ze worden aanbevolen voor kleinere maten.

Al met al krijg je met een diamond painting van vierkante steentjes scherpe lijnen en een schoner beeld zonder gaten. Het zal oefening vergen om de steentjes perfect uit te lijnen. Dit is echter allemaal onderdeel van het plezier.

 

Ronde steentjes

Dan heb je diamond painting met ronde steentjes. Deze zijn makkelijker op te pakken en aan te brengen op het canvas.

Deze vorm is makkelijker omdat ronde steentjes beter aan de pen blijven kleven. Echter, het uiteindelijke resultaat kan minder compleet aanvoelen vergeleken met een canvas met vierkante diamanten. De gaten in de diamond painting zijn duidelijker zichtbaar van dichtbij.

 

Waarom zou je kiezen voor ronde steentjes?

 

 • Ze bieden een meer schitterende afwerking.
 • Ronde steentjes zijn makkelijker te plaatsen.
 • Er zijn zichtbare gaten, wat sommige ambachtslieden mooi vinden.
 • Ze worden aanbevolen voor grotere maten.

Je zult merken dat ronde steentjes een meer schitterend resultaat opleveren, bijna alsof ze glinsteren. Ze zijn populair onder beginners, omdat ze makkelijker op het canvas te plaatsen zijn, en ze hoeven niet rechte lijnen te vormen zoals vierkante vormen dat doen.

Diamond painting eigen foto

Diamond Painting tips voor 2024

Hier heb je misschien op gewacht of juist naar gezocht, ik heb ze allemaal op een rijtje gezet, dit heeft even geduurd maar dit is de een overzichtelijke lijst van de meest praktische diamond painting tips voor het jaar 2024. Laat je me weten welke tips jij toepast?

 

Hoe haal je kreukels uit je canvas?

Je ontvangt eindelijk je canvas in de post, maar ziet dan, kreukels in het canvas… Dit kan gebeuren tijdens het verzendproces, of misschien heb je het per ongeluk gekreukt en vraag je je nu af hoe je deze kreukels kunt verwijderen. Uiteindelijk wil je dat je canvas kreukvrij is voordat je aan een project begint.

 

 • Strijk de kreukels voorzichtig glad met een strijkijzer. Zorg ervoor dat je de temperatuur niet te hoog instelt, anders kun je de stof verbranden. Leg het canvas in plaats daarvan op een handdoek en besprenkel het licht met water. Zorg ervoor dat het canvas niet doorweekt is – alleen vochtig. Strijk de kreukels voorzichtig glad. Dit zou slechts een paar seconden moeten duren.
 • Een andere optie is om het canvas uit te rekken en te rollen. Leg het canvas met de voorkant naar beneden op een vlak oppervlak en besprenkel de achterkant met water. Rek de kreukels voorzichtig met de hand uit of gebruik een deegroller om de kreukels eruit te rollen. De kreukels zullen beginnen te verdwijnen naarmate het canvas uitdroogt.

Als je niet zeker weet hoe je dit proces moet aanpakken, neem dan contact met ons op. Je kunt ook online videotutorials bekijken voor extra begeleiding.

 

Hoe seal je een diamond painting?

Je diamond painting sealen voorkomt dat steentjes eraf vallen. Begin met het verzamelen van de volgende benodigdheden:

 • Diamond painting sealer
 • Verfkwast
 • Pincet
 • Tandenborstel of doek
 • Roller

Begin met het gebruik van de roller om eventuele luchtbellen te verwijderen. Wees voorzichtig, maar wees niet bang om wat druk uit te oefenen.

De volgende stap bij het sealen van jouw diamond painting is het verwijderen van extra deeltjes en was die zich ophopen. Dit is het moment waarop je de tandenborstel pakt of een doek gebruikt om echt tussen die scheuren te komen. Je kunt het pincet gebruiken om details te verfijnen.

 

Hoe verzegel je diamond painting?

 

 • Breng het verzegelmiddel aan op de diamanten. Er zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen, afhankelijk van het type verzegelaar:
 • Met een lijmverzegelaar, dip de kwast in de lijm en breng een royale laag aan over de diamanten. Voeg niet te veel toe, want dat kan de glans van je schilderij dof maken.
 • Als je een spuitverzegelaar gebruikt, spuit het dan 2-3 keer. Laat het drogen tussen de sprays door.

Diamond painting inlijsten

Hoe moet je een diamond painting inlijsten

Voor een luxueuze eindlook, overweeg een lijst toe te voegen aan je meesterwerk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen.

 

De gemakkelijkste manier zou zijn om traditionele diamond painting lijsten te gebruiken. Deze lijsten zijn zoals de lijsten die je in elke galerij ziet – minus het glas. Je wilt geen lijst met glas gebruiken, omdat het de schittering van de diamanten zal wegnemen. Als je bang bent dat diamanten eraf vallen, verzegel het dan gewoon!

 

Het inlijsten van een diamond painting is eenvoudig! Wij sturen je een set instructies samen met de lijst zelf.

 

Als alternatief, voor doe-het-zelf inlijsten, blader door onze blog voor tips en trucs. Je kunt ook een online videotutorial bekijken die laat zien hoe je je schilderij inlijst.

 

Wij hebben een gedetailleerde video opgenomen over hoe je een diamond painting kan inlijsten.

https://www.youtube.com/watch?v=nFdLGHms8dA

Wat te doen bij missende steentjes?

Het is altijd balen als er steentjes ontbreken bij jouw bestelling. Het bestellen van een diamond painting bij een betrouwbare webwinkel, zoals Diamond Painting Winkel zorgt ervoor dat je levenslange garantie hebt op gratis steentjes met jouw canvas en deze gratis ontvangt wanneer deze ontbreken. Komt jouw canvas niet uit onze winkel dan kan je jouw steentjes hier bestellen. Komt jouw canvas bij ons vandaan? Stuur dan een mailtje naar [email protected] dan sturen wij de steentjes gratis naar u toe.

 

Conclusie

Dit brengt mij aan het einde van onze gids. Ik hoop dat je op weg kan met Diamond Painting of als je al ervaren bent dat deze gids je naar het volgende niveau kan brengen. Heb je nog meer vragen? Schroom dan niet en neem contact met mij op of met mijn collega’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn winkelwagen
🎁 Nog maar  1,00 verwijderd van gratis verzending
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.